Long time no see

Det har nu gått 3 månader av vår tjänstledighet och 9 månader har vi framför oss. Det är en brytpunkt så god som någon. Vi har visserligen hunnit med att göra mycket av det vi har föresatt oss, sköta får, dricka vin (i måttliga mängder) och fotograferat, men vi har också klarat av begravning och tömt huset på allt. Idag ger vi oss iväg på vår första resa.

Under de senaste 2 veckorna har vi packat ner vårt hus. Det har inneburit att köra lastad bil och släp till ett förråd OCH till återvinningen varje dag. Vi har alltså nära på tömt halva vårt hus på saker som vi inte har haft behov av.

Återvinningen innebär i det här fallet inte bara att kasta, det har varit lika mycket att ge till välgörenhet så att andra kan få nytta av hela och rena kläder och saker. På toppen av det har vi också sålt av möbler och lite annat av värde. Det har inneburit en stort befrielse att slippa bära runt på saker för att de eventuellt någon gång i framtiden kommer att användas eller plockas fram för att stå på en dammsamlarhylla.
Det blev även ett uppvaknande över hur många saker vi faktiskt har haft i vårt hus, visserligen ett stort sådant, men inte tusan trodde vi att det var så mycket.

Väl framme på Blidö i helgen packade vi upp det vi tagit med oss. Åter visar det sig att det fanns mer att sålla ut, vi befriar oss än mer.

Nu när vi ger oss iväg till Skottland har vi bara en packning var och ytterligare en väska att nyttja under en hel månad. Det ska bli uppfriskande att se hur det ska kännas.

Skottland – here we come

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »