Tips från Patrik Löwenborg

Tack vare många bra tips från Patrik har vi kunna uppleva många trevligheter under våra första veckor i Nya Zeeland.

Redan i förra posten berättade vi om Waitangi Treaty Grounds uppe i Bay of Islands. Det var där Nya Zeeland skapades till det vi känner det idag.

På bilden är guvernörens hus.

 

Vidare söderut (efter besöket hos David och Helene) åkte vi till Hahei och stannade på en camping i 2 nätter. Ett otroligt vackert ställe med en fin strand. Vi gjorde även pubbesök med tur in i bryggriet.

 

Ett populärt mål är Catheral Caves, så vi tog oss en 2 timmars promenad dit och njöt av dagen.

 

 

 

Platsen bjuder på läckra stränder och vackra klippformationer. Havet har under årtusenden karvat ut delar av kusten och lämnat en del bitar kvar. Fler bilder finns här.

Man undrar om inte Roger Dean (konstnär) har hämtat sin inspiration till sina flytande öar härifrån.

 

 

Ett besök i Hobbiton är ju ett måste, men ett mer utförligt reportage kommer lägre fram.

 

 

 

Ett av Patriks förslag är Rotoroa, men vi bestämde oss för Crater of the moon walk i Taupo. Häftigt att vandra i en vulkanisk miljö där 140 grader varm ånga kommer direkt ur marken. Det fräser och puttrar överallt.

 

Ett av våra mål med att besöka Nya Zeeland är att vandra och på så sätt förbättra konditionen. Att bestiga Te Mata Peak passar då utmärkt.

 

 

Utsikten är ”stunning” som det uttrycks här. Själva vandringen gjordes på förmiddagen och vandringen tog 2,5 timme över 6 km.

 

 

Efter en lunch på campingplatsen åkte vi iväg på vinprovningar igen i Hawkins bay. På Clear View Wines träffade vi Mike (avsevärt längre än Stefan) som elegant genomförde en bra provning. Så det blev inköp av ett par flaskor.

 

Nästa blev Rod McDonald Wines at Te Awanga Estate. Vi kom in 20 minuter före stängning, men Nancy tog oss igenom den snabbaste provning hon gjort. Även Sally stöttade, då de senare skulle ha en julfest.

Ja jul närmar sig och det känns lite märkligt då vi rör oss i högsommarvärme, runt 30 grader, men vi är snart i Wellington för vår house-sitting. Vi får då se hur man firar helgerna här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »