Housesitting i Whitby

Vi har haft en fantastisk tid som “house sitters” och tagit hand om två westies, Tilly och Osy, och katten Gatz över jul- och nyårshelgerna.

Whitby är en förort norr om Wellington och vi har haft turen att uppleva lite av livet i Nya Zeeland genom möte med familjens trevlig grannar, Mike & Margaret och John & Janice.
Vi har även fått ta del av växlande väder, från 30+ soliga dagar till riktig oväders storm.

Hundarna har varit riktiga kelgrisar som tagit varje tillfälle i akt att få uppmärksamhet. De har också fått njuta av långpromenader varje dag då hela Whitby är full av avskilda promenadstigar lämpade för hundar.

 

Här i Nya Zeeland firas jul den 25 december, som i den övriga anglosaxiska världen och gatorna saknar inte jul-dekorationer utomhus direkt. Det finns till och med guider för att se var husägare har dekorerat sina trädgårdar.

Vid jul är det ju viktigt att smaka julskinkan kvällen innan jul, så även här. För oss blev det att göra två gånger, först för oss själva den 23’e och sedan hos Mike och Margaret den 24’e december.

 

 

Vi ville på julaftons morgon prova på Nyzeeländsk frukost. Croissanter med philadelphiaost, rökt lax och gurka. Till det dricker man champagne. Riktigt gott, men lite konstigt så tidigt på morgonen.

 

Under mellandagarna har vi även kunnat göra en del egna utflykter, walks, till bland annat Battle Hill där britterna slogs mot maorierna för sista gången. Ett slag som ingen sida egentligen vann.

 

Mike och Margaret tog också på en tur till Featherston, Greytown och Martinborough och de lokala vingårdarna. Vi fick smaka goda ostar och gott vin, Pinot Noir och Sauvignon Blanc denna gång.

 

Det finns så mycket att se och upptäcka i området, så som fågelskyddade träskmarker där man har byggt  gömslen för att ostört kunna observera naturen på nära håll.

 

Wellington är inte en så stor stad, men mycket mysig att promenera i. Stora delar är tydligt Art Deco inspirerad och de är kul att man vill behålla de husen. Gatorna är inte så breda och husen låga, vilket ger en trevlig känsla när man går igenom de centrala delarna. Vi gjorde vår julhandel och besök på bryggerier i stan.

 

 

 

I Pukeahu National War Memorial Park har man installerat The Great War Exhibition, utförd av sir Peter Jackson (Nyzeeländare – Sagan om Ringen…). En fantastisk utställning och många fler bilder från den kan du se här.

 

Vi vill rikta ett stort tack till Scot och Debbie för att har låtit oss få ta hand om de härliga hundarna och katten och för att vi har fått bo i deras hus.

Stefan och Annika

2 svar på ”Housesitting i Whitby”

  1. Det är så fantastiskt att följa er resa! Riktigt fint gjort! Jag går nyfiket in för att se och läsa vad som händer härnäst!
    Kram💕

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.