Nytt skede på resan – Hawaii

Nu har vi varit på Hawaii i 7 veckor och inlett ett skede som närmast kan beskrivas som vardagsliv-på -Hawaii. Vi har gått från att uppleva nya främmande platser till att komma till det bekanta, men det ska betonas att det inte är synd om oss alls. Mycket runt uthyrningen av lägenheten har behövt skötas, massor av möten och rätta upp hur vi vill ha saker ordnade.

Men vi har också fått tid till avkoppling och kontemplation.

Det har varit kul att få bekanta oss med flera grannar som också är ägare i huset. Vi har till och med blivit inbjudna till bostadsrätts-föreningens månatliga möten, där vi får inblick i hur man tänker sig gå vidare med renoveringar av huset. Allt från vattenläckor på taket till ombyggnad av receptionen och poolområdet.

Vi har haft flera besök också. Stefans morbror Johan och hans fru Anne-Marie är ute på en långkryssning från San Francisco och hade som första anhalt Honolulu. Vi passade på att spendera dagen tillsammans. Fantastiskt trevligt.

 

Annikas systersöner Richard och Fredrik kom över och hade sitt sportlov hos oss under 10 dagar.

Vi hade en fantastiskt trevlig tid tillsammans med mängder av aktiviteter.

 

Bland det första vi gjorde var att bestiga Diamond Head, en utkikspost från 2:a världskriget på toppen av vulkankratern. Vi gick i över 3 timmar fram och tillbaka.

 

 

Från toppen har man en fin utsikt över hela Honolulu. På bilden syns även huset där vi bor. Det är det i bakgrunden mitt emellan grabbarna.

 

 

Ett besök vid Pearl Harbor och Arizona memorial tillhör ett av de självklara turistattraktionerna. Här är vi ombord på Battleship Missouri och kunde se platsen där japanerna skrev under kapitulationen 1945.

 

Vi åkte även till Polynesian Culture Centre där man besöker små byar och får inblick i de olika kulturerna i den polynesiska övärlden. Det är knappt att ett heldagsbesök räcker för att se allt. På kvällen fick vi äta Luau, en buffé med mat från Hawaii, och se en show.

Den mesta tiden ägnades ändå åt många av de fina stränder som finns runt hela Oahu. Lanikai är vår favorit med den finaste av sand man kan tänka sig.

 

 

Men också stranden på Waikiki beach, rakt nedanför lägenheten erbjuder badlek i stora vågor.

 

 

 

Tillsammans har vi ätit massor av god mat, både på food trucks och hemma. Varje morgon startar med en fruktsmoothie och på lördagarna  går vi ner till den lokala farmers market för att handla frukt och grönt inför kommande vecka.

 

Det har varit ett sant nöje att få ha killarna hos oss.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »