Kalifornien

Nu har vi lämnat Hawaii för våren i Kalifornien och Santa Clara som ligger strax invid San Jose, söder om San Francisco.

Vi firade påsken hos Annikas kusin Ingrid och träffade hennes söner med familjer. Alla bidrog med mängder av god mat, till och med Kalles kaviar och hårdbröd.

 

 

På bilden syns från vänster, Pete, Stefan, Sarah, Ingrid, Sally och Rolf.

 

 

 

 

På långfredagen åkte hela gänget till Carmel beach för långpromenad och rastning av alla hundar, Lolly, Butter och Sparky.

 

 

Det är kotym att låta hundar springa lösa på stranden. Det går helt utan större konflikter hundarna emellan. Det är snarare ägarna som har olika åsikter, men denna dag gick helt utan problem.

 

Men det sker även många andra aktiviteter på beachen, så som brudfotografering.

 

 

 

Trots att The bay area är som en enda stor stad finns många parker och naturområden runt omkring att vandra i. Vi började med Rancho San Antonio open space preserve där det finns mycket vilt, som bland annat bergslejon och rikt fågelliv.

Det vi stötte på mest av var rådjur, kalkoner och jordekorrar (klicka på bilderna för att se dem i större storlek) …

 

… och mycket vackert landskap

 

 

 

 

Ett annat kul ställe vi besökte, på gångavstånd, var Apples besökscenter. Huvudkontoret ligger här och för att kunna ta emot besökare som vill köpa och få hjälp med sina i-saker har man byggt detta läckra center. Alla byggnadens former och proportioner är tagna från de av en iPhone. Till och med trappornas ledstänger är formade så att det känns som att man håller i en iPhone

Vid en modell kunde man via en iPad se huvudkontoret, lyfta på taken på olika byggnader och se in. Det var bara att gå runt modellen och se allt från olika vinklar, även Steve Jobs biosalong som ligger mer under jord än ovan. På platsen fanns förut HP’s kontor, nu riven, men man har tagit tillvara all betong och återanvänt det till de nya byggnaderna, det är miljötänk.

I Kalifornien finns många vingårdar så självklart stod även det på agendan. Först ut blev Mountain Winery som tyvärr inte var öppet trots att det stod så på Google maps, men det är ett fint ställe med fantastisk utsikt. De har även en amfiteater med konserter. Inget vin här,

så nästa anhalt blev Savannah Chanelle där vi fick smaka den bästa Pinot Noir på resan (i Stefans tycke). Bra viner, men ”pricy”. Luke som visade oss runt ska till Sverige i sommar, så kanske får vi träffas igen.

 

Kommer ni åt denna Pinot Noir till bra pris, så köp.

Förutom vin besöktes också bryggeriet Halford där man kan skryta om att servera 71 olika ölsorter på kran.

 

Åter till vandringar och Rolf (Ingrids son) tog oss upp på en mycket krävande ”hike” till Mission Peak. Här uppifrån fick vi en utsikt över hela dalen söder om San Francisco bay.

 

Vanligaste djuret man stöter på här är kossor.

Fler bilder finns under fotogalleriet.

 

 

Sist men inte minst gjorde vi en härlig dag och strosade i den pittoreska staden Los Gatos. Här bjuds på massor av shopping av alla sorter och flertalet restauranger.

 

 

Nästa anhalt på resan … LA.

Efter att vi sa hejdå till Ingrid och resten av släkten, tog vi en liten avstickare för att hälsa på Stefans bror Håkan och Pernilla och barn. De var här på påsksemester, så det var kul att passa på att se dem då våra vägar korsades. Vi tog oss en heldag på Santa Monica och Venice beach för bad och långpromenader.

Underbart att få lapa lite sol igen, det var mulet och kallt uppe i Santa Clara.

 

 

 

Det är kul att se alla människor på cyklar, rullskridskor, rullbrädor, kickbikes, el-skotrar, ect rullande fordon man idag använder.

 

 

Så …. nu är vi påväg hem, vi ska bara mellanlanda i Minneapolis ett par dagar först. Vi ses i Sverige efter den 14 april.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »