Efter Darwin

Vi har nu kommit en bra bit på väg mot havet och stränderna. Efter Darwin åkte vi till Litchfield National Park och twin falls. Ett fantastiskt ställe där man kan bada i en naturlig bassäng under två vattenfall. Hela det vattensystemet har ett fall som går flertalet trappsteg, så man kan bada på många ställen. Naturen runt omkring är otroligt vacker och vi fick lära oss att berggrunden består av ihålig kalksten som fungerar som liknande tvättsvamp och förvarar allt vatten året runt efter att det fylls på under regnperioden.

Nästa anhalt blev Matarankas naturliga varmvattenkällor. Även här låg vattenmassor under marken, men detta ställe låg i en dal så att vatten kom rakt upp ur marken som pooler. Att vattnet var varmt beror mer på att det värmts upp av att marken har den temperaturen, inte att det skulle finns någon värmekälla typ vulkan. Här kunde vi bada direkt i floden och flyta med strömmen en halv kilometer och vandra tillbaka. Den tuffe simmade tillbaka, motströms.

I skrivande stund har vi nått Fitzroy crossing, på väg mot Broome och kusten. Det är långt att köra och vägen kantas av gräsbränder, både utbrunna och aktiva. Man får ibland in brandrök i förarhytten.

Se bilder under Stefans fotosida och resebilder

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »