Broome

Vi nådde till slut kuststaden Broome och fick njuta av ett par dagars vila. Att köra över ökenlandskap är till en början fascinerande, men blir rätt snart tråkigt. Ändlöst långa vägar som ibland kan vara upp till 1 mil lång raksträcka. Vi bevittnande dock många gräsbränder under vägen. Ingen gör något åt dem då de är självbegränsade, de brinner helt enkelt ut av sig själva. Det gäller bara att vara försiktig när man kör förbi dem.

 

I Broome besökte vi bland annat det lokala bryggeriet och åt en fantastisk lunch. Stefan kunde självklart inte hålla sig från en provsmakningsbricka med fem sorters öl, bl.a. mango, ingefära och chili (inte att rekommendera).

 

Dagen efter tog vi ett djärvt beslut i att ta en 3 kilometers promenad från vår campingplats, tvärs över halvön till Cabel Beach i 40 graders värme. Väl där såg vi att vi hamnat mitt på den långa vackra stranden och vandrade vidare norröver. Efter ytterligare 2 km nådde vi platsen för restauranger, toaletter och allmän service. Vi var helt slut. Så vi beslutade oss för att stanna, äta en god lunch och invänta solnedgången då vi kunde se och fotografera kamelritterna. Se bilder fler på Stefans fotosida.

På campingen träffade vi Jim och Mary som gav oss värdefulla tips inför färden vidare. För nästa anhalt skulle bli Karijini National Park. Mer om det kommer i nästa post.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »