Karijini

Ännu en sträcka genom ökenlandskap, drygt 60 mils körande, tog oss till den fantastiska nationalparken Karijini. Parken ligger precis bredvid ett gruvdistrikt där det utvinns järnmalm. Det är svårt att vid första anblicken förstå vad det stora med parken är, men väl framme får man uppleva stora raviner med vattenfall och pooler. Vi campade vid Dales Gorge och första dagen badade vi i ett par av poolerna. Det rinner färskvatten ur berggrunden (igen) och temperaturen kan närmast beskrivas som kall, men badbart. Vid kvällningen fick vi uppleva hur dagen snabbt gick över till fullständigt nattsvart. Helt underbart att sitta ute högt uppe och kunna se natthimlen 360 grader runt, helt molnfritt. Aldrig någonsin har vi kunnat se vintergatan i sin helhet.

Dagen efter klättrade och vandrade vi en 3 timmars vandring genom ravinerna till en pool allra längst in. Underbart med ett dopp efter strapatserna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »