Perth och nästa fas

I Perth har vi under en veckas tid fått bo hos Erik, en nästan släkting till Stefan (hur man nu kan vara det), son till hans morbrors andra fru. Via honom har vi fått ta del av familjelivet i Australien.

Bland annat har vi följt med på ett par barnkalas och genom det fått träffa och umgås med Eriks barn. Det första arrangerades i en vacker park med Harry Potter som tema 

 

 

Här är Cloudy

 

och

 

 

Arlo

 

 

 

 

Vi har även fått träffa Eriks nära vänner Rick och Kylie. Vi hade en magisk kväll med picknick vid stranden. På bilden ses från höger, Annika, Kylie, Rick och Erik.

 

 

Barnen hade det lika kul. På bilden är Rick och Kylie med deras barn.

 

 

 

Vi stannade tills dess solen gått ner

 

 

 

 

Då vi turistat Perth har vi besökt marint museum, botanisk park och framför allt Rottnest Island.

 

 

 

Rottnest Island ligger 30 minuters båtfärd utanför Perth och har fått sitt namn efter Holländare som trodde att djuren Quokkas var gigantiska råttor, men de är snarare en kängurusort.

 

Havet som sköljer in över öns stränder kommer mestadels från Antarktis och är fullständigt kristallklart och inte bara semesterfirare badar och snorklar här,

 

det gör även sälarna.

Fler bilder är upplagda på fotogalleriet.

 

 

Vi har har under tiden i Perth även under en kväll lyckats träffa våra goda vänner Mita och Karin från Sverige, då vi råkar vara i samma stad under samma korta tid.

Men nu inträder nästa fas vilket innebär en bilfärd utmed sydkusten till Sydney. Vi har köpt oss en Toyota Camry 2005 som är fullständigt genomgången av en mekaniker så att den säkert tar oss den långa sträckan. Vi ses under vägen.

2 tankar på “Perth och nästa fas”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »