Sista biten mot Perth

Under den sista veckan med vår campervan, har vi långsamt stävat mot Perth. Vi har upplevt olika vatteneffekter där bakterier är inblandade.

I Shark Bay finns en mycket speciell vattenmiljö som orsakas av avdunstning av havsvattnet, som gör det oerhört salt. Bara cyanobakterier överlever och de tros vara starten till liv på jorden då de avsöndrar syre. Så så här kan det ha sett ut en gång i begynnelsen.

Vidare söderut i Gregory fann vi den stora rosa sjön. Du kanske misstänker att bilden är Photoshopad, men icke så. Sjön är så rosa som bilden visar och det beror även här på en sorts bakterie i vattnet.

 

Andra mycket speciella naturfenomen på vägen såg vi vid Cervantes. The Pinnacle dessert. Hårda stenstoder som kommer upp ur sanden. Ingen vet exakt hur de uppkommit, men en trolig teori handlar om att de ursprungligen är rotsystem från träd som samlat på sig mineraler och under hårt tryck och miljontals år har blivit hårdare är kalkstenen omkring.

Norr om Perth finns ett stort område som är berömt för sina ”wild flowers”. Det är områden där naturen självt är trädgårdsmästare. Vi kom en aning sent för att se det mesta av markblommor, men i

 

Badgingarra NP fick vi en 3 kilometers vandring med mängder av vackra blommor. Se fler bilder under Stefans fotogalleri/
Naturfoto/Blommor.

 

Nu tar den första delen av vår Australienresa slut, men nästa fas står redan vid dörren.

1 tanke på “Sista biten mot Perth”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »