Margaret River – vin, får och foto

Här i Margaret River uppfylldes alla tre av våra teman för vårt tjänstledighetsår. Vi fick möjlighet att besöka 9 vingårdar, fårfarm och ta mängder av bilder. Se fotogalleriet för fler.

Utgångspunkten var Bridgefield guesthouse, ett ursprungligt hotell från förra sekelskiftet där de flesta orginaldetaljerna är bevarade. Vårt rum hade till och med en liten uteplats.

 

En dag tog vi en guidad tur så att vi båda kunde koncentreras på vinet.

Att få besöka små som stora producenter var hur kul som helst. Det vi fick lära oss är bl.a. att druvorna Cabernet Sauvignon och Chardonnay dominerar produktionen, för att de helt enkelt har bäst förutsättningar. Men vi stötte även på 100% Malbec och Zinfandel och diverse blandningar.

Trots att det ibland finns Merlot inblandat i en flaska Cabernet Sauvignon kan det ändå bara står Cab. på etiketten. Det finns nämligen en regel att om att man måste deklarera andra druvor om dess halt överstiger 25%.

 

Det är inte bara rött som görs här, utan även mycket vitt och rosé. På den vita sidan finns bredvid Chardonnay, SBS (Sauvignon Blanc + Semillon 60/40) och SSB  (Semillon + Sauvignon Blanc 60/40).

 

Förutom själva vinerna är det som alltid även sällskapet som är ett stort nöje. Vi fick träffa flera vinkännare att dela våra intryck med, bl.a. en kvinna som är vinansvarig på en restaurang i Florida.

 

För att besöka fårfarmar var det bäst att ringa i förväg och då blev vi välkomnade till familjegården Big Valley Campsite och få träffa Kevin. De hade även som sido-verksamhet att driva en campingplats på sina marker.

Han visade oss runt med stor glädje och passion.  De har ett par tusen får av  rasen Carradale där köttproduktionen står i fokus. De får inte många kronor för skinnen.

 

 

Däremot är ullen eftertraktad och det gäller att trådarna är så fina som möjligt för att ge styrka.
det är spännande att lära hur olika förutsättningarna är mellan Sverige och här och Kevin lyssnade fascinerat på hur det går till hemma hos oss.

 

Att resa är för oss också möjligheten att få komma närmare livet på platsen. Vi fick den möjligheten genom att besöka lördagens Farmers market och restaurangskolans lunchbjudning.

Eleverna hade en tuff utmaning i att bestämma menyn samma dag då de skulle inhandla ingredienserna på marknaden. Det skulle bli en 3-rätters lunch där deras eget producerade vin, rött, rosé och vitt, serverades till.

Vi fick ett fantastiskt trevlig sällskap vid bordet av Caroline och hennes mamma Peggy.

 

 

 

Fotot då? På Berry farm fick Stefan tillfälle att fånga ett antal fåglar, bland annat dessa två. De andra kan du se under ”fåglar” under fotogalleriet.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »