Vi styr kosan mot Sydney

Vi har nu börjat vår resa österut och kommer efter en kort bit till Denmark. I området finns orter som Bornholm och Elleker.

Vi mötte upp våra vänner Julie och Graham under 4 dagar på Ayr Salean för att umgås och utforska området. Campingen, där vi checkade in i en ”cabin”, var även en fårfarm där de har 70 får av en ras med inblandning av get.

Det resulterade i att de skuttade mer än förväntat vid förflyttning. Vi gjorde en hjälpande insats med att separera lammen från sina tackor. Det var mer än utmanande. Ja, det stora djuret på bilden är en alpacka som stortrivdes bland fåren.

 

I området finns de största, högsta och äldsta träden i Australien, så vi besökte Valley of the Giants.

 

 

 

Trädet i fråga heter Tingle tree och kan bli 70 meter höga och slutar sedan att växa på höjden. Då de kan bli många hundra år gamla växer de fortsättningsvis på bredden.

 

Det coola är att man kan gå en gångväg uppe bland trätopparna, 40 meter upp i luften. En aning läskigt, men kaffe och kaka uppmuntrar efteråt.

 

 

Denmark som stad uppfattar vi som en övervintrad hippie-stad, har de möjligen övergett Kristiania?
Folkfest var det i alla fall med flera parader och musikanter på gatorna.

 

Mer avslappnat var det på stränderna som vid Green Pools där sanden var fin som saltkorn och klipporna slipade som på svenska västkusten. Vattnet turkost och kristallklart.

En del av klippor kallades Elephant Rocks, kan ni se varför?

 

 

 

När vi nu tar avsked från Julie och Graham får vi inte ses förrän till våren i Sverige.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »