Great Ocean Road och Raymond Island

 

Nu närmar vi oss slutet på Australien-delen av vår resa. Vi har kommit så långt söderut man kan komma på den Australiska kontinenten, ja Tassie borträknat.

”Ett måste” är ett uttryck vi hört om Australiens sydkust och vi har verkligen fått se mycket härlig natur och djur (se förra bloggen). Här ett exempel i de 12 apostlarna som nu bara är 7. De övriga har eroderat bort. I förgrunden syns resterna.

Great Ocean Road ger inte bara fantastiska vyer över hav, utan också tillfälle att vandra i regnskog. Vi tog oss turerna till Tripplet falls och Erskin Falls, inte mycket till klättring, men väl så tuffa promenader och trappor.

 

 

 

Det är nästan andäktigt att vandra i de djupa skogarna och bara lyssna in. Vi stannade till flera gånger bara för att lyssna.

 

 

Ett tips hemifrån var att åka via Paynsville till Raymond Island. Känner ni till stället? Det hade inte vi (googla upp det). För att komma över behöver man ta den lilla färjan, men då den var under reparation, fick vi ta båttaxin. Våra fantastiska värdar hämtade oss.

Ön bjuder på ett fantastiskt djurliv och just koalan har här fått en fristad redan på 50-talet. Den förökade sig så väl att de höll på att äta slut på matförrådet, så nu är det födelsekontroll och nyplantering av eukalyptusträd som gäller.

Vi bodde i en studio bara 90 meter från vattnet och kunde från verandan beskåda alla möjliga fågelarter. Se mer här

 

 

Rainbow Lorikeet

 

 

 

Det är inte varje dag man får en personlig guide på resan, men Ray (pappa till vän i Sverige) tog oss på en riktig rundtur och berättade om traktens historia. Fantastiskt kul.

 

Och här fanns det många svarta svanar. Inga vita, en lite märklig känsla.

Nästa anhalt Sydney

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »